De opkomst van Cloud-technieken in Afrika

Ga terug

De opkomst van cloudtechnieken in Afrika

In de Westerse wereld zijn cloudtechnieken niet meer weg te denken uit het ICT-landschap. Sinds het begin van deze eeuw deed Software-as-a-service (SaaS) zijn intrede. Vanaf dat moment nam de ontwikkeling in cloudtechnieken een vogelvlucht en zijn veel van onze dagelijkse processen aangestuurd door deze technieken.

In andere delen van de wereld is die ontwikkeling later op gang gekomen, bijvoorbeeld in Afrika. Op dit moment zijn er steeds meer ontwikkelingen gaande in Afrika die het gebruik van cloudtechnieken mogelijk maken en vergroten.

Welke voordelen bieden cloudtechnieken het bedrijfsleven in Afrika?

Steeds meer bedrijven in Afrika gebruiken cloudoplossingen om hun bedrijfsprocessen sneller en efficiënter te laten verlopen. Het gebruik van cloudtechnieken biedt het Afrikaanse bedrijfsleven een aantal voordelen.

Ten eerste bieden cloudoplossingen een zeer veilige manier om gegevens te beheren. Bedrijven die hiervan gebruik maken kunnen hun gegevens op een betrouwbare manier opslaan, zonder dat deze gegevens ongeoorloofd worden gebruikt of gekopieerd.

Daarnaast kan een veelvoud aan processen vereenvoudigd worden door het gebruik van cloudoplossingen. Hierbij kun je denken aan het automatiseren of verbeteren van deze bedrijfsprocessen.

De gegevens in de cloud kunnen worden beheerd en geautomatiseerd vanuit één centrale locatie. De tijd van lokale opslag is op deze manier verleden tijd. Dit zorgt voor een versnelling in de procesvoering en kunnen deze bedrijven meer tijd besteden aan het verbeteren van hun producten en diensten.

Tot slot is het beheren van gegevens in de cloud een kosteneffectieve oplossing. De meeste bedrijven in Afrika hebben niet de financiële middelen om hun eigen fysieke datacenters te bouwen. De cloud biedt met zijn gecentraliseerde opslag uitkomst. Bovendien is deze manier van opslag beter schaalbaar als het bedrijf gaat groeien.

Hoe ziet de toekomst eruit voor cloudtechnieken in Afrika?

De toegenomen digitalisering van Afrikaanse bedrijven hebben laten zien dat cloudtechnieken niet meer weg zullen gaan uit Afrika. Deze positieve ontwikkeling, die bedrijven in staat stelt op hun bedrijfsprocessen te digitaliseren en verbeteren, zal alleen nog maar toenemen. Het gebruik van cloudoplossingen zal in de toekomst een nog belangrijke rol gaan spelen in de verdere ontwikkeling van het Afrikaanse bedrijfsleven.

 

 

 

Deel dit artikel!