Cumulus

29 resultaten

Martijn Vaandering – Een technisch uitdagend project voor een grote financiële instelling

Verhaal

Met veel enthousiasme vervult Martijn Vaandering zijn rol als Lead Technical Designer bij de divisie Applications. Hij streeft ernaar om niet alleen de software op te leveren die zijn klanten nodig hebben, maar om net iets meer te betekenen. Dit is het Cegeka-moment van Martijn.

Vereiste specialisatie in meerdere vakgebieden maakt cloud ontwikkeling nog leuker

Verhaal

CGI werkt met overheidsinstellingen en high-profile commerciële klanten en ontwikkelt technologisch hoogstaande toepassingen die de dagelijkse levens van miljoenen mensen raken. Benieuwd hoe het is om te werken bij een van ’s werelds grootste IT-bedrijven? Lees dan hier het verhaal van Mert Cakir, cloud consultant.

Hoe dataopslag in de cloud tijd bespaart

Artikel

Hoe dataopslag in de cloud tijd bespaart. Hoe stellen de platformen van Amazon, Microsoft en Google je in staat sneller te werken? Daarbij houden we de functionaliteiten van de platformen tegen het licht in relatie tot mogelijke tijdswinst. 

Hoe gebruik je AI en bespaar je tijd?

Artikel

AI, meest besproken onderwerp in IT-landschap. In dit artikel kijken we naar de tijdbesparing die je kunt realiseren door AI toe te passen. Daarbij geven we antwoord op de vraag: hoe gebruik je AI en bespaar je tijd? We zetten daarbij de grote IT-giganten tegenover elkaar. Lees verder voor een vergelijk tussen Amazon, Microsoft en Google.

Automatiseren in de cloud bespaart geld

Artikel

In dit artikel zoomen we in op de kosteneffectiviteit van automatiseren in de cloud, als het gaat om database- en informatiemanagement. We kijken naar de overeenkomst en verschillen tussen Amazon, Microsoft en Google als het gaat om de kostenbesparing die het gebruik van hun platformen kan opleveren.

Kosten besparen door het gebruik van AI

Artikel

Artificial Intelligence, AI, is momenteel een zeer hot topic in IT-landschap. Hoe kun je kosten besparen door het gebruik van AI? Een vergelijk tussen de grote aanbieders van cloudoplossingen: Amazon, Microsoft en Google. We richten ons in dit artikel op de kostenbesparing die het gebruik van AI mogelijk met zich mee brengt. Hoe kun je kosten besparen door het gebruik van AI? Welk platform kun je daar het beste voor kiezen.

Dataopslag in de cloud en duurzaam ondernemen

Artikel

Dataopslag in de cloud en duurzaam ondernemen  op de platformen van Amazon, Microsoft en Google. In het eerste artikel over kostenbesparingen door het gebruik van dataopslag in de cloud.   In dit artikel gaan we verder naar een ander belangrijk thema, namelijk duurzaamheid. Het wordt steeds belangrijker om, naast kosteneffectief en tijdsefficiënt, ook duurzaam te ondernemen. 

AI en duurzaam ondernemen

Artikel

Hoe kan Artificial Intelligence (AI) jouw organisatie helpen bij duurzaam ondernemen. Een vergelijk tussen Amazon, Microsoft en Google. We hebben inmiddels de voordelen besproken van het gebruik van Artificial Intelligence. Zo kun je kosten besparen door efficiënter te werken en de bedrijfsprocessen beter in te richten. In dit artikel duiken we verder in de rol van Artificial Intelligence bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij geven we antwoord op vragen als: Op welke manier heeft AI invloed op duurzaam ondernemen? Hoe kunnen we leren van de best practices die er al zijn op dit gebied?

Snellere databases in de cloud

Artikel

Snellere databases in de cloud? Het kan door de toepassingen van Amazon, Microsoft en Google te gebruiken om jouw databases te beheren! In het vorige artikel hebben we kunnen lezen hoe je kosten bespaart met het gebruik van database management in de cloud. Daar willen we in dit artikel aan toevoegen welke tijdswinst je kunt behalen als je jouw databases en informatie in de cloud beheert. 

Een blik op databasebeheer en duurzaamheid

Artikel

Databasebeheer en duurzaamheid. Hoe passen deze thema’s bij elkaar en hoe passen Microsoft, Google en Amazon dit toe Hoe dragen zij bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid op dit thema? De tijd van massaal lokaal gegevensbeheer is voorbij. Door de globalisering is de wens om snel en overal over gegevens te beschikken alleen nog maar gegroeid.

Cloudbeveiliging en tijdbesparing: hoe werkt dit?

Artikel

Cloudbeveiliging en tijdbesparing: hoe werkt dit? In dit artikel nemen we je mee langs de tijdbesparende aspecten van cloudbeveiliging. Zoals de aloude uitspraak zegt: tijd is geld. Dus ook door tijd te besparen kun je zoveel mogelijk de kosten omlaag brengen.

Beveiliging in de cloud, wat kost het?

Artikel

Een vaak gehoorde angst bij cloudservices is dat iedereen dan bij jouw data kan komen. In dit artikel gaan we kijken naar de beveiliging bij de grootste cloudplatformen ter wereld. Wat kost beveiliging in de cloud? De thema’s die we in drie artikelen zullen behandelen zijn kostenbesparing, tijdwinst en duurzaamheid van deze toepassingen. In dit artikel komt de kostenbesparing ten opzichte van traditionele beveiligingssystemen aan bod bij de grootste cloudaanbieders ter wereld: Google, Microsoft en Amazon.

Duurzaam ondernemen en cloudbeveiliging

Artikel

Duurzaam ondernemen en cloudbeveiliging. Tijd en geld zijn twee belangrijke eigenschappen als het gaat om de keuze voor een cloudaanbieder. Nu we deze twee onderwerpen hebben getackeld in eerdere artikelen is het nu tijd om te bekijken welke milieubesparende voordelen beveiliging in de cloud heeft.

Cloudfest 2024

Event

De Cloud maakt onderdeel uit van de hedendaagse IT-strategie, maar wat houdt dit in voor jouw organisatie? Laat je 6 & 7 december inspireren in Houten.

Europa-Park | Rust | Duitsland

18 t/m 21 maart 2024 van 7:00 tot 22:00

Cloud Expo 2023

Event

De Cloud maakt onderdeel uit van de hedendaagse IT-strategie, maar wat houdt dit in voor jouw organisatie? Laat je 6 & 7 december inspireren in Houten.

Expo Houten, Hal 1, 2, 3 & 4

Woensdag 6 december 2023 van 9:30 tot 18:00

Donderdag 7 december 2023 van 9:30 tot 17:00

Microsoft en Google groeien sterkst in public cloud aanbod

Artikel

Uit nieuwe gegevens van Synergy Research Group blijkt dat de bedrijfsuitgaven voor cloudinfrastructuurdiensten in het eerste kwartaal wereldwijd meer dan 63 miljard dollar bedroegen, ruim 10 miljard dollar meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

5 redenen om ook te kiezen voor Serverless cloud

Artikel

Het in gebruik nemen van software wordt een stuk makkelijker met Serverless.

Lely Enterprise Cloud & Digital Operations

Verhaal

Manager Enterprise Cloud & Digital Operations Edwin verteld hoe Lely voorop wil lopen door met het team te werken aan de nieuwste innovaties op Cloud gebied. Dagelijks werken ze met het Cloud Enterprise Team aan de ontwikkeling van de Cloud platformen. Een fantastische uitdaging voor techneuten.

Dataopslag in de cloud: bespaar geld!

Artikel

Dataopslag in de cloud: hoe kun je er geld mee besparen? Een vergelijk van de cloudoplossingen van Amazon, Microsoft en Google.  Een blik op de kosteneffectiviteit van de cloudoplossingen van Amazon, Microsoft en Google op het gebied van dataopslag in de cloud.

AWS zorgt voor opklaring in datastrategie KNMI

Artikel

Het KNMI heeft met behulp van Amazon Web Services (AWS) een nieuwe datastrategie geïmplementeerd.

Bij Cegeka vanaf nul een vernieuwend team opbouwen

Verhaal

Jimmy Bandell begon als systeembeheerder en groeide door naar andere technische functies. Inmiddels krijgt hij vooral energie van het leidinggeven aan een team. Dat is precies waarom hij de stap naar Cegeka maakte. Dit is zijn Cegeka-moment.

Aegon bouwt haar data-platform in AWS

Verhaal

Met een data-platform gebaseerd op AWS maakt Aegon zich los van de beperkingen van legacy-systemen. In dit eerste artikel over ons AWS data-platform legt Jasper Buschgens, Senior Capability Manager, uit hoe de architecten en Devops teams een sprong vooruit maken door data-oplossingen te bouwen in de cloud.

De 8 grootste Google Cloud-beveiligingsfouten.

Artikel

Goede technologie biedt alleen bescherming als deze correct wordt geïmplementeerd. Organisaties die nieuw zijn met Google Cloud kunnen belangrijke functies die gegevens of virtuele machines beschermen over het hoofd zien of buiten beschouwing laten.

De geschiedenis van cloud computing

Artikel

Gegevens zijn overal en deze toegang tot informatie is een van de meest impactvolle gebeurtenissen in de moderne geschiedenis geworden. We leven in het tijdperk van alomtegenwoordige cloud computing. Het biedt flexibiliteit, lagere kosten en betere toegang tot middelen op wereldwijde schaal.

De 20 verschillen tussen AWS & Azure

Artikel

Altijd al benieuwd geweest naar de verschillen tussen de twee grootste Cloud aanbieders. Lees in deze blog meer over de 20 grootste verschillen tussen AWS en Azure.

Snel pipelines optuigen met Azure DevOps

Artikel

Snel pipelines optuigen met Azure DevOps Jeroen werkt aan nieuwe dingen leren bij IVO Rechtspraak als software engineer. Met zijn DevOps-team werkt hij aan het Digitaal Werkdossier (DWD), een applicatie waarmee rechters en andere medewerkers van de Rechtspraak digitaal kunnen samenwerken. ‘Bewaring gebruikt het al, en de andere afdelingen kunnen niet wachten. Een goed teken natuurlijk.

All smiles… after migration to the Public Cloud.

Artikel

KPN migrated the kpn.com website to the Public Cloud. The developers completed this migration within six months. How did the engineers get this done and what was involved?

Reliable codified development setups with GitPod

Artikel

Local development is hard. Yes, if you pour enough time into it, you can have local setups that work fine, some might even be elegant. But not everyone has that kind of time, and not every project warrants it.

De opkomst van Cloud-technieken in Afrika

Artikel

De opkomst van Cloud technieken in Afrika is een ontwikkeling die de laatste jaren sterk is toegenomen. Met de toenemende digitalisering, waardoor steeds meer bedrijven hun bedrijfsprocessen online brengen, wordt de behoefte aan flexibele en veilige opslagoplossingen steeds groter.