Microsoft en Google groeien sterkst in public cloud aanbod

Ga terug

Het jaar-op-jaar groeipercentage bedroeg 20% ​​in het eerste kwartaal. Hoewel dit een stuk minder is dan voorgaande jaren, was het vergelijkbaar met het groeiniveau van het voorgaande kwartaal. De uitgaven in het eerste kwartaal waren 4% hoger dan in het vierde kwartaal, vergelijkbaar met de kwartaal-op-kwartaalgroei in het eerste kwartaal van vorig jaar. Het lijdt geen twijfel dat het huidige economische klimaat enige groei in clouduitgaven heeft afgeremd, maar ondanks deze uitdagingen op korte termijn blijft de markt in een gezond tempo groeien.

Groei Cloud dienstverleners

Van de grootste cloudproviders hadden Microsoft en Google de sterkere groeicijfers op jaarbasis, waardoor beide hun wereldwijde marktaandeel met een procentpunt hebben vergroot ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Hun wereldwijde marktaandelen in het eerste kwartaal bedroegen respectievelijk 23% en 10%.

Ondertussen bleef marktleider Amazon binnen zijn langdurige marktaandeelbereik van 32-34%. In totaal waren de drie leiders goed voor 65% van de wereldwijde markt. Onder de tier twee cloudproviders zijn Oracle, Snowflake, MongoDB, Huawei en de drie belangrijkste Chinese telco’s degenen met de hoogste groeicijfers op jaarbasis.

Nu de meeste grote cloudproviders hun inkomstengegevens voor het eerste kwartaal hebben vrijgegeven, schat Synergy dat de kwartaalinkomsten uit cloudinfrastructuurservices (inclusief IaaS, PaaS en gehoste private cloudservices) 63,7 miljard dollar bedroegen, met een omzet van 237 miljard dollar na twaalf maanden.

Deel dit artikel!