Senior Cloud-Native DevOps engineer
Nieuwe tools en apps bedenken en bouwen, bugs fixen en zorgen dat onze software nog soepeler loopt op ons Cloud platform. Je doet het allemaal als senior DevOps engineer bij de Belastingdienst in Apeldoorn. In deze functie help jij onze IT-collega’s bij het maken van de stap naar de cloud. Jij weet precies wat ontwikkelaars nodig hebben en vertaalt dit naar praktische oplossingen. Zo maak je de Belastingdienst klaar voor de toekomst. Dé kans om maatschappelijk het verschil te maken.
Dit doe je bij de Belastingdienst
In ons Cloud Native-team bouw jij samen met je collega’s aan een toekomstbestendig, stabiel en veilig IT-platform. Je zorgt dat de weg naar de cloud voor iedereen duidelijk en toegankelijk is en je begrijpt de uitdagingen van je collega-ontwikkelaars. Of het nu gaat om het bouwen van een nieuwe applicatie of het inrichten van een CI/CD-pipeline, jij weet precies wat er moet gebeuren. Als schakel tussen de ontwikkelaars en de cloud zet je concepten om naar slimme tools en bied je oplossingen waar je collega’s echt wat aan hebben. Zo maak jij ingewikkelde dingen simpel en help je je collega’s om hun werk nog beter te doen. Jij zorgt voor een optimale ervaring voor gebruikers en collega’s.
Het mooie van je werk is dat, mede door jou, miljoenen Nederlanders snel en makkelijk hun belastingzaken kunnen regelen. Zonder gedoe. Hoe gaaf is dat? Jij bent dus niet zomaar een DevOps engineer, maar een belangrijke schakel voor de hele maatschappij.
Een bijzondere baan, omdat…
- je werkt met de nieuwste technieken in een cloud-omgeving.
- je veel vrijheid krijgt om zelf oplossingen te bedenken.
- je samenwerkt in een enthousiast team met experts.
- jouw werk direct invloed heeft op de samenleving.
- je hybride kunt werken; alleen donderdag is een vaste kantoordag in Apeldoorn (Quintax).
Wanneer past deze baan bij je?
- Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau.
- Je hebt minimaal 5 jaar Cloud ervaring bij voorkeur met OpenShift.
- Je hebt bij voorkeur ervaring met Database (PostgreSQL), Kafka (Strimzi), OpenTelemetry, Grafana (stack van Grafana Labs).
- Je bent een Red Hat Certified OpenShift Administrator en Red Hat Certified Specialist in Cloud Infrastructure.
Arbeidsvoorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.
Meer over jouw toekomstige afdeling
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega’s zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze ‘klanten’ zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro’s verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega’s.